Αξιοθέατα και αρχαιολογικοί χώροι που αξίζει να δείτε:

ΧΩΡΑ

Το Κάστρο της Σερίφου που χτίστηκε στα τέλη της μεσαιωνικής περιόδου, στο υψηλότερο σημείο και είχε προστατευτικό χαρακτήρα λόγω των επιδρομών εκείνης της εποχής. Η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου όπου χάνεσαι με το ηλιοβασίλεμα και γαληνεύει η ψυχή σου με το απέραντο γαλάζιο.

Λίγο πιο κάτω είναι η εκκλησία του Άι Γιάννη του Θεολόγου που χτίστηκε σε κοίλωμα βράχου πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού της Αθηνάς. Στις κατακόμβες αυτής της εκκλησίας είναι κρυμμένο σύμφωνα με την παράδοση το κεφάλι της Μέδουσας.

Το λαογραφικό Μουσείο που βρίσκεται στην κάτω Χώρα και έχει ως σκοπό να μας παρουσιάσει την κληρονομιά του τόπου. Σε αυτό είναι συγκεντρωμένα μεταξύ άλλων, στοιχεία κυρίως της καθημερινής ζωής των Σεριφίων.

ΑΣΠΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Κυκλικό μαρμάρινο οικοδόμημα που χτίστηκε κατά πάσα πιθανότητα για παρατηρητήριο κατά τον 4ο αιώνα π.Χ και βρίσκεται πάνω από τον όρμο Κουταλά.

ΜΕΓΑ ΛΙΒΑΔΙ

Πρόκειται για ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Σερίφου. Στο μέγα λιβάδι έχει ενδιαφέρον να δείτε το διοικητήριο, τα εγκαταλελειμμένα μεταλλεία με τα επιβλητικά κτίρια και τα ογκώδη μηχανήματα. Εκεί υπάρχουν τα παλιά βαγόνια, η σκάλα εκφόρτωσης, τα ερειπωμένα κτίρια και οι ράγες.

Καθώς υπάρχει και το μνημείο των μεταλλορύχων, που έχασαν την ζωή τους στην εξέργεση του 1916.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ

Χτισμένη το 1572, η μονή είναι από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά σημεία της Σερίφου. Το κτίριο είναι φρουριακού χαρακτήρα σε ψηλό εξωτερίκο τοίχο, πολεμίστρες και εσωτερική αυλή. Το μοναστήρι είναι ανδρικό και είναι επισκέψιμο.